Afspraken automatisch in agenda opnemen

Het is mogelijk om afspraken (en bijbehorende datumvoorstellen) automatisch in je agenda op te laten nemen. Dit werkt door middel van het toevoegen van een 'internetkalender' aan je agendatoepassing. Zodra een datum wordt geprikt, worden de overige datumvoorstellen ook weer automatisch weggehaald. Hiervoor is het wel nodig om een account te hebben. Als je nog geen account hebt, zal je deze eerst moeten aanmaken en bevestigen voordat je verder kunt gaan met de onderstaande instructies.

Maak nu een account aan

Internetkalender URL opvragen

1. Log in op de website
  2. Klik rechtsboven op 'account'
  3. Navigeer naar het tabblad 'Instellingen'
  4. Klik onder de titel 'Internetkalender (calendar feed)' op de knop 'activeer kalender' (indien van toepassing)
  5. Kopieer de URL die daarna in het veld verschijnt

Filteren welke data/tijden worden opgenomen

Standaard worden alle gebeurtenissen (datumvoorstellen en/of geprikte data) van je afspraken opgenomen in de internetkalender, totdat de datum/data van een afspraak definitief worden gemaakt. Dan wordt alleen nog de definitieve datum getoond. Als je bij lopende afspraken echter alleen datumvoorstellen waar je 'Ja' of 'Misschien' hebt aangegeven wilt zien of alleen definitieve data, kan je dit wijzigen met de filter:

Internet kalender toevoegen aan je agendatoepassing

Het verschilt per agenda toepassing hoe de link geïmplementeerd moet worden. Volg daarom verder alleen de stappen die staan bij de agendatoepassing waar je de internetkalender gaat toevoegen.

Outlook 2016 (als programma op je computer, niet via een browser)
  1. Open Outlook
  2. Ga naar de agenda-module
  3. Klik bovenin de werkbalk bij de groep 'Agenda's beheren' op 'Agenda openen'. (Als de werkbalk niet zichtbaar is, klik je eerst op 'Map')
  4. Selecteer de optie 'Van Internet'
  5. Plak de URL en klik op 'OK'
Outlook.com
  1. Open outlook.com (en log in)
  2. Kies in het menu linksboven voor 'Agenda'
  3. Kies bovenin voor 'Agenda toevoegen'
  4. Kies vervolgens voor 'Van internet'
  5. Plak de URL, voeg een naam toe en klik op 'Opslaan'
Google.com
  1. Open calendar.google.com (en log in)
  2. Klik in de linker zijbalk, rechts naast 'De agenda van iemand anders' op de plus-knop
  3. Kies voor 'Via URL'
  4. Plak de URL en klik op 'Agenda toevoegen'
  5. Klik op 'Agenda toevoegen', waarna de afspraken moeten verschijnen in je agenda

Let op: Helaas leest Google de URL niet regelmatig uit, waardoor het lang kan duren voordat je agenda is bijgewerkt.

Via een ander programma

Als je een ander programma gebruikt, zal je daarvoor zelf de help functie en/of het internet moeten raadplegen voor verdere instructies.