Afspraken automatisch in agenda opnemen

Het is mogelijk om afspraken (en bijbehorende datumvoorstellen) automatisch in je agenda op te laten nemen. Dit werkt door middel van het toevoegen van een 'internetkalender' aan je agendatoepassing. Zodra een datum wordt geprikt, worden de overige datumvoorstellen ook weer automatisch weggehaald. Hiervoor is het wel benodigd om een account te hebben. Als je nog geen account hebt, zal je deze eerst moeten  aanmaken en bevestigen voordat je verder kunt gaan met de onderstaande instructies.

Internetkalender URL opvragen

1. Log in op de website.
  2. Ga rechtsboven via 'menu' naar 'account';
  3. Klik onder de titel 'Internetkalender (calendar feed)' op de knop 'activeer' (indien van toepassing);
  4. Kopieer de URL die daarna verschijnt in het veld.

Standaard worden alle gebeurtenissen (datumvoorstellen en/of geprikte data) van je afspraken opgenomen in de internetkalender, totdat de datum/data van een afspraak definitief wordt gemaakt. Dan wordt alleen nog de definitieve datum getoond. Als je bij lopende afspraken echter alleen datumvoorstellen waar je 'ja' of 'misschien' hebt aangegeven wilt zien of alleen definitieve data, kan je dit wijzigen met de filter (zie bovenstaande afbeelding).

Internet kalender toevoegen aan je agendatoepassing

Het verschilt per agenda toepassing hoe de link geïmplementeerd moet worden. Volg daarom verder alleen de stappen die staan bij de agendatoepassing waar je de internetkalender gaat toevoegen.

Outlook 2016 (als programma op je computer, niet via een browser)
  1. Open Outlook;
  2. Ga naar de agenda-module;
  3. Klik bovenin de werkbalk bij de groep 'Agenda's beheren' op op 'Agenda openen'. (Als de werkbalk niet zichtbaar is, klik je eerst op 'Map');
  4. Selecteer de optie 'Van Internet';
  5. Plak de URL en klik op 'OK'.
Outlook.com
  1. Open outlook.com (en log in);
  2. Kies in het menu linksboven voor 'Agenda';
  3. Kies bovenin voor 'Agenda toevoegen';
  4. Kies vervolgens voor 'Van internet';
  5. Plak de URL, voeg een naam toe en klik op 'Opslaan'.
Google.com
  1. Open calendar.google.com (en log in);
  2. Klik in de linker zijbalk, rechts naast 'De agenda van iemand anders' op de plus-knop;
  3. Kies voor 'Via URL';
  4. Plak de URL en klik op 'Agenda toevoegen';
  5. Klik op 'Agenda toevoegen', waarna de afspraken moeten verschijnen in uw agenda.

Let op: Helaas leest Google de URL niet regelmatig uit, waardoor het lang kan duren voordat uw agenda wordt bijgewerkt. Zie klachten bij Google.

Via een ander programma

Als u een ander programma gebruikt, zult u daarvoor zelf even de help functie en/of het internet moeten raadplegen voor verdere instructies.