Tips & tricks voor het organiseren van je verjaardag

Je bent binnenkort jarig en wil graag een feest geven om dit heuglijke feit te vieren. Waar moet je dan allemaal aan denken bij het organiseren hiervan? In dit artikel geven wij een aantal tips & tricks voor het organiseren van jouw verjaardag. 

Een verjaardagsfeest geven

Locatie

Afhankelijk van hoe groot je wil uitpakken en hoeveel mensen je uitnodigt, kies je een geschikte locatie voor het houden van je verjaardagsfeest. Doe je het lekker thuis of huur je bijvoorbeeld een locatie in? 

Drankjes en hapjes

Bepaal van tevoren of je zelf drankjes en hapjes op je feest gaat serveren. Als je graag wil dat je gasten zelf drankjes meenemen (B.Y.O.B.: Bring Your Own Bottle, Booze, Beer, Beverage, noem maar op), laat dit dan tijdig aan ze weten. Als je je gasten van hapjes wil voorzien, bedenk dan ook hoe groots je dit wil aanpakken. Zo kan je in wat kleinere sferen bakjes met bijvoorbeeld zoutjes op tafel zetten of je kan zelf een paar hapjes van tevoren maken om neer te zetten. Als je het wat groter wil aanpakken, kun je nadenken over het inhuren van een cateringbedrijf. Veel cateringbedrijven kunnen naast hapjes ook drankjes verzorgen. 

Aankleding

Je wil het feest natuurlijk wel gezellig maken! Zorg dat de locatie waar je je feest er ook een beetje feestelijk uitziet. Afhankelijk van de sfeer die je wil creëren kies je je aankleding of versieringen uit. Voor een wat meer intieme sfeer kan je bijvoorbeeld hier en daar kaarsen neerzetten. En natuurlijk zijn slingers en ballonnen altijd ideaal om je locatie op te leuken! Zo kan je ook ballonnen kopen in de vorm van de cijfers van jouw leeftijd. Je kan ook met een thema werken, bijvoorbeeld met één of meerdere kleuren die je in de aankleding of versiering terug laat komen. Denk ook na over of het feest binnen of buiten plaats zal vinden. Wanneer het buiten is, kan je het feest al aankleden door een partytent neer te zetten en, als het misschien wat frisser wordt, heaters te regelen. Ook een kampvuur in de avond maakt het vaak gezellig!

Muziek

En natuurlijk enorm belangrijk: leuke muziek! Muziek kan het feest maken of breken. Ga dus voor iets gangbaars of muziek waarvan je weet dat jouw gasten het leuke muziek vinden. Je kan zelf een afspeellijst maken, maar als je dat teveel tijd vind kosten, kan je altijd nog op bijvoorbeeld Spotify op zoek gaan: daar staat genoeg! Een paar suggesties:

  • Popmuziek doet het altijd goed op feestjes. Neem een kijkje in de Pop Party afspeellijst of in Dance Pop Hits als er gedanst gaat worden.
  • Als jij en je gasten echte discofanaten zijn, is Disco Forever met hits uit de 70’s en 80’s perfect voor jouw feest.
  • Wanneer je juist een feestje met een wat meer intieme sfeer geeft, kan je voor iets rustigers gaan, zoals Jazz Party - modern, fast, vocal of Uplifting Soul Classics
  • Ben je meer van de oude hitjes? Dan is Throwback Party de ultieme playlist voor jouw feest. 
  • Met de Meezingers afspeellijst is een avondje luidkeels zingen gegarandeerd!

Als je geen zin hebt om jezelf bezig te houden met de muziek en/of een wat uitbundiger feest geeft, kan je erover nadenken om een DJ in te huren. Dit kan een professioneel iemand zijn, maar misschien ken je via via wel iemand die dit ook kan!

Budget

Hoe gek jij het wil maken, hangt natuurlijk af van je budget. Aan de hand daarvan kan je bijvoorbeeld kijken of je überhaupt een locatie wilt inhuren, hoeveel en wat voor hapjes en drankjes je wil regelen en hoe uitbundig je ervoor wil gaan qua aankleding. In bijvoorbeeld een Excel-bestand kan je de kosten die je verwacht te maken op een rijtje zetten, zodat je weet wat het kostenplaatje ongeveer gaat worden. Als je niet te veel uit wil geven aan het feest, kijk dan eerst in je eigen kringen of er dingen zijn die je van anderen kan lenen, zoals een partytent of statafels. Houd in je budget ook altijd rekening met het feit dat er onverwachte kosten bij kunnen komen.

Gasten uitnodigen

Zonder je vrienden, familie, kennissen en/of collega’s is het natuurlijk geen feest! Bedenk van tevoren goed wie je wil uitnodigen. Houd hierbij rekening met de leeftijd van de gasten: wordt het een feest waar zowel jong als oud uitgenodigd kan worden of is het alleen geschikt voor volwassenen? 

Het is fijn om een duidelijk overzicht te hebben van wie wel en wie niet aanwezig zal zijn op je verjaardagsfeest. Daarom adviseren wij je om hiervoor ons afspraaktype ‘Aanwezigheid (RSVP)’ te gebruiken. Bij dit afspraaktype kan je de vooraf bepaalde datum opgeven, waarna jouw gasten kunnen aangeven of ze aan- of afwezig zijn met ‘Ja’, ‘Misschien’ of ‘Nee’. Zo zie jij snel en eenvoudig wie naar je feest komt en kan je ze gemakkelijk een herinnering via Datumprikker sturen om hun aanwezigheid op te geven. Vind je het alsnog leuk om een persoonlijk WhatsApp-bericht of fysieke uitnodiging te sturen, maar wil je verder geen onnodige tijd kwijt zijn aan het telkens bijwerken van de gastenlijst? Dan is ‘Aanwezigheid (RSVP)’ ideaal voor het plannen van jouw verjaardagsfeest!

Maak nu een afspraak met ‘Aanwezigheid (RSVP)’ aan

Coronaregels

Helaas kunnen we op dit moment niet enorm groot uitpakken als het gaat om het geven van een verjaardagsfeest. Check altijd de coronaregels die van kracht zijn op het moment dat jij je verjaardagsfeest geeft. Indien je het thuis doet, check dan eerst hoeveel mensen je maximaal mag uitnodigen. Als je je verjaardag op een ingehuurde locatie houdt, check dan ook wat de regels zijn voor het maximale aantal personen dat op de locatie mag zijn. Afhankelijk van de maatregelen die op het moment dat jij je verjaardagsfeest geeft gelden, kan je kijken naar hoe je jouw feest gaat regelen, zoals wie je wel of niet uitnodigt en welke soort of grootte locatie daar het beste bij past.

Niet het antwoord wat je zocht? Contact opnemen met de helpdesk Contact opnemen met de helpdesk