Afspraaktype ‘Aanwezigheid (RSVP)’

Met het afspraaktype ‘Aanwezigheid (RSVP)’ kan de organisator één of meerdere data/tijden opgeven die al van tevoren vaststaan. Deelnemers kunnen hun aanwezigheid met ‘Ja’, ‘Misschien’ of ‘Nee’ opgeven. Zo weet de organisator precies wie er aan- of afwezig zijn. Omdat de datum/data al vaststaan, wordt bij ‘Aanwezigheid (RSVP)’ géén datum geprikt. 

RSVP is de afkorting voor ‘Répondez s’il vous plaît’, Frans voor ‘antwoord alstublieft’ en komt al heel lang voor op bijvoorbeeld uitnodigingen voor bepaalde gelegenheden.

Zo kan je Aanwezigheid (RSVP) gebruiken om erachter te komen wie aanwezig is op je verjaardag of feest, een housewarming, bruiloft, jubileum, diner, eetclub, Sinterklaas of kerst. Maar ook voor een training of wedstrijd met bijvoorbeeld je voetbalteam, hockeyteam, tennis of andere sport. Ook is Aanwezigheid (RSVP) ideaal om erachter te komen wie aan- of afwezig is bij bijvoorbeeld meetings, vergaderingen, teamdagen, studiedagen of de vrijdagmiddagborrel. 

Maak een afspraak met Aanwezigheid (RSVP)

Hoe kan ik Aanwezigheid (RSVP) gebruiken?
Om een afspraak te maken met Aanwezigheid (RSVP), vink je deze aan in de 'Wat'-stap onder 'Type afspraak'. Geef vervolgens de datum of data op die al vaststaan en stuur een uitnodiging naar de deelnemers. Vervolgens krijg je snel en eenvoudig een overzicht van wie aan- of afwezig is op jouw afspraak!

Lees ook onze blog over afspraken met Aanwezigheid (RSVP)

Niet het antwoord wat je zocht? Contact opnemen met de helpdesk Contact opnemen met de helpdesk