Afspraaktype ‘Aanwezigheid (RSVP)’

Met het afspraaktype ‘Aanwezigheid (RSVP)’ kan de organisator één of meerdere data/tijden opgeven die al van tevoren vaststaan. Deelnemers kunnen hun aanwezigheid met ‘Ja’, ‘Misschien’ of ‘Nee’ opgeven. Zo weet de organisator precies wie er aan- of afwezig zijn. Omdat de datum/data al vaststaan, wordt bij ‘Aanwezigheid (RSVP)’ géén datum geprikt. 

RSVP is de afkorting voor ‘Répondez s’il vous plaît’, Frans voor ‘antwoord alstublieft’ en komt al heel lang voor op bijvoorbeeld uitnodigingen voor bepaalde gelegenheden.

Zo kan je ‘Aanwezigheid (RSVP)’ gebruiken om erachter te komen wie aanwezig is op je verjaardag of (verjaardags)feest, een housewarming, bruiloft, jubileum, diner, eetclub, Sinterklaas of kerst. Maar ook voor een training of wedstrijd met bijvoorbeeld je voetbalteam, hockeyteam, tennis of andere sport. Ook is ‘Aanwezigheid (RSVP)’ ideaal om erachter te komen wie aan- of afwezig is bij bijvoorbeeld meetings, vergaderingen, teamdagen, studiedagen of de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). 

Hoe kan ik Aanwezigheid (RSVP) gebruiken?
Om een afspraak te maken met Aanwezigheid (RSVP), vink je deze aan in de 'Wat'-stap onder 'Type afspraak'. Geef vervolgens de datum of data op die al vaststaan en stuur een uitnodiging naar de deelnemers. Vervolgens krijg je eenvoudig en snel een overzicht van wie aan- of afwezig zijn op jouw afspraak!

Maak een afspraak met Aanwezigheid (RSVP)

Niet het antwoord wat je zocht? Contact opnemen met de helpdesk Contact opnemen met de helpdesk